Marqués de Cáceres Rueda Verdejo

Marqués de Cáceres Verdejo on ryhdikkään hapokas valkoviini Ruedan alueelta Luoteis-Espanjasta. Uniikki maaperä ja Verdejo-rypäleen persoonallisuus maistuvat myös lasissa. Rypäleet on kerätty yön viileydessä, jolloin rypäleet ovat parhaimmillaan. Rueda Verdejo on eloisan raikas valkoviini, jonka aromimaailmassa maistuvat sitrushedelmät, yrtit ja hento mineraalisuus. Hapokkuutensa ansiosta erinomainen ruokaviini kaloille, äyriäisille ja blineille.

Ruedan alueen maaperä on kalkkipitoista lietemaata, jossa kasvavista viiniköynnöksistä saadaan erittäin mineraalista viiniä. Valmistus tapahtuu matalassa lämpötilassa uusinta teknologiaa hyödyntäen. Marqués de Cáceresin viinitarhat sijaitsevat Serradassa (102 ha) ja La Secassa (23 ha) ja niissä kasvatetaan pääasiassa Verdejoa.

Marqués de Cáceresin viinitalo on Enrique Fornerin vuonna 1970 perustama riojalainen perheyhtiö. Cáceres alkoi ensimmäisenä Riojassa valmistaa viinejä ranskalaiseen tyyliin, jonka Enrique oli oppinut sukunsa omistamalla grand cru -tilalla Bordeaux'ssa. Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia. Cristina Forner, Enriquen tytär, johtaa nykyään perheen viinitilaa ja hänen kokemuksellaan Cáceres on kansainvälistynyt ja talon viinit löytyvät jo yli 140 maasta.