Marqués de Cáceres Gran Reserva

Marqués de Cáceres Gran Reserva -punaviiniä valmistetaan vain silloin, kun viinivuosi on hyvä tai erinomainen. Gran Reserva on monivivahteinen kypsän marjainen huippulaadukas viini, jossa maistuvat kuivatut hedelmät, kuten viikuna sekä nahkaisuus, reilu hedelmäisyys ja tammikypsytys. Tämä viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 26-28 kuukautta ja sen jälkeen vähintään 3 vuotta pullossa.

Riojan viinialue jaetaan usein kolmeen osaan: itäiseen Rioja Bajaan, jossa viinitarhat sijaitsevat matalana joenuomassa, pohjoiseen Rioja Alavesaan jossa viinitarhat sijaitsevat Cantabria-vuorten kalkkikivisillä rinteillä ja läntiseen Rioja Altaan, jossa viinitarhat sijaitsevat 300-500 metrin korkeudessa kalkkikivisellä ja savisella maalla.

Marqués de Cáceres Gran Reserva on valmistettu Rioja Alavesan ja Riojan Altan 35-50 vuotta vanhoilta ja pieni osa 65-85 vuotta vanhoilta tarhoilta kerätyistä rypäleistä.

Marqués de Cáceresin viinitalo on Enrique Fornerin vuonna 1970 perustama riojalainen perheyhtiö. Cáceres alkoi ensimmäisenä Riojassa valmistaa viinejä ranskalaiseen tyyliin, jonka Enrique oli oppinut sukunsa omistamalla grand cru -tilalla Bordeaux'ssa. Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, uudentyylisiä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia.