Les Dauphins Côtes du Rhône Rouge Organic

Les Dauphins -viinisarja tulee Etelä-Rhônen alueelta Ranskasta. Etelä- ja Pohjois-Rhônessa valmistetaan erilaisia viinejä. Siinä missä Syrahin kotiseudulla pohjoisessa tehdään pääsääntöisesti yhden rypäleen lajikeviinejä, suositaan etelässä sekoitteita. Valmistuksessa käytetyt Grenache, Syrah- ja Mourvedre- rypäleet (lyhennetään myös GSM) poimitaan Cellier des Dauphinsin omilta tarhoilta. Grenache tuo viiniin punaisia marjoja ja raikkautta, Mourvèdre pehmeyttä ja hillomaisuutta, kun taas Syrahin ansiosta viineissä on tanniineja ja mausteisuutta.

Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rouge on pehmeä ja lähes täyteläinen punaviini, jonka tuoksussa voi aistia kirsikkaa sekä tummia marjoja kuten karhunvatukkaa ja mustikkaa. Jälkimausta löytyy hentoa lakritsia ja mausteisuutta. Tätä viiniä voit nauttia hieman viilennettynä sellaisenaan tai monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa. Se on toimiva valinta esimerkiksi vaalean lihan, rasvaisen kalan ja riistan, kuten peuran ja sorsan, kanssa. Myös sieniruokien kanssa se toimii erinomaisesti.

Les Dauphins viinien 1920-luvun Pariisin henkeä hehkuvat, näyttävät etiketit koristavat kauniisti myös juhlapöytää. Trés Chic!