Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé

Les Dauphins -viinisarja tulee Rhônen alueelta Etelä-Ranskasta. Valmistuksessa käytetyt Grenache Noir ja Syrah- rypäleet poimitaan Cellier des Dauphinsin omilta tarhoilta. Roseen valmistukseen tarvitaan aina punaisia rypäleitä. Perinteisin ja Euroopassa yleisesti käytetty valmistustekniikka perustuu maseraatioon eli kuorikosketukseen. Tällöin rypäleen kuoret saavat olla mukana rypälemassassa ennen käymistä tai niitä pidetään hetki viinimehussa käymisen alkumetreillä. Näin viiniin tulee sekä väriä, että makuaineita kuorista. Viiniä voidaan joskus valmistaa myös sekoittamalla valko- ja punaviiniä. Näin tehdään useimmat roseesamppanjat.

Les Dauphins Rosé on puhdas, raikas, helposti juotava ja hintaisekseen tyylikäs. Kuivassa, kohtuullisen hapokkaassa ja mukavan aromaattisessa maussa erottuvat punaiset marjat kuten vadelma ja karpalot. Suutuntuma on eloisa ja pehmeä. Jälkimausta löytyy hedelmäkaramellia, persikkaa ja mausteita sekä hennosti tuntuvaa mineraalisuutta. Täydellinen viini savukaloille. Kokeile myös äyriäisten ja runsaiden maalaissalaattien kanssa.

Yksi talven juhlista, joihin kyseinen viini sopii erinomaisesti, on joulu. Joulupöydästä löytyy erilaisten kalojen ja lihojen lisäksi suolaa ja rasvaa. Nämä ovat elementtejä, joiden kanssa rosee toimii erittäin hyvin. Les Dauphins viinien 1920-luvun Pariisin henkeä hehkuvat, näyttävät etiketit koristavat kauniisti myös juhlapöytää. Trés Chic!