LaSelva Morellino di Scansano Organic

DOCG Denominazione d´origine controllata e garantita, Morellino di Scansano

Italialainen luomupunaviini LaSelva Morellino on valmistettu ilman eläinproteiineja ja siten sopii myös vegaaneille.

Karl Eggerin vuonna 1980 perustama yritys LaSelva sijaitsee Orbetellossa Maremman luonnonpuiston alueella Toscanan rannikolla, jossa maaperä on mineraalista ja ilmasto kesäisin kuivaa ja kuumaa.

Morellino di Scansano on kuiva punaviini Italian eteläisen Toscanan rannikon kukkuloilta. Viini on yksi alueen vähemmän tunnetuista DOCG-viineistä. Suuremmassa mittakaavassa se on vielä piilotettu helmi, kun sitä verrataan Toscanan isoihin ja tunnetuimpiin alueisiin kuten Chianti, Montalcino ja Montepulciano.

Viini valmistetaan vuoristossa keskiaikaisen Scansano kylän ympärillä. Tästä tulee myös osa viinin nimeä. Scansanon alueella Morellino on paikallinen synonyymi Sangiovesesta, joka on yksi tärkeimmistä ja laajalle levinneistä punaisista lajikkeista Italiassa.

Morellino di Scansanon viinitarhat ovat verrattain nuoria verrattuna moniin muihin alueen viinitarhoihin. Vain vuonna 1978 Scansanon alue sai DOC-luokituksen ja vuonna 2006 se päivitettiin DOCG: ään. DOCG-alueella tuotetun punaviinin on oltava 85-100% Sangiovesea ja enintään 15% muista paikallisista lajikkeista sallitaan seoksena.