Lanson Le Green Bio Organic

Lanson Green Label on Lansonin raikkaalle ja mineraaliselle tyylille uskollinen luomu-samppanja, johon käytetyt Pinot Noir, Chardonnay ja Meunier -rypäleet tulevat talon omalta luomusertifioidulta 16 hehtaarin viinitarhalta Marnen laaksosta. Talon pirteän hedelmäinen tyyli tekee Green Labelista erinomaisen aperitiivin, mutta näin ollen se toimii myös loistavana ruokasamppanjana erilaisille mereneläville sekä sushille. Vuoden Viinit 2019 -kilpailussa Green Label palkittiin ansaitusti kunniamaininnalla.

Kuivan Lanson Green Labelin moniulotteisesta makumaailmasta löytyy muun muassa viheromenaisuutta, limettisyyttä sekä mineraalisuutta. Kuten kaikki Lansonin samppanjat, myös Green Label on valmistettu suurimmaksi osaksi punaisesta Pinot Noir-lajikkeesta, joka tuo viiniin voimaa, ryhtiä ja pituutta. Chardonnay taas tuo sitruksisuutta ja raikkautta, kun taas Pinot Meunier tuo herkullista hedelmäisyyttä ja hentoa maamaisuutta. Rypäleiden poiminnan jälkeen viinin valmistus hoidetaan Lansonille ominaisesti terästankeissa, ilman hapokkuutta pehmentävää malolaktista käymistä. Näillä valmistusmenetelmillä kellarimestari Hérve Dantan korostaa Green Labelin raikkautta ja mineraalisuuden tuntua.

Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista, ja yhä edelleen perheyritys. Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja puhdasaromisia. Tällä hetkellä yritys panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn.