Lanson Le Blanc de Blancs

Le Blanc de Blancs samppanjan kehitti Hervé Dantan, kellarimestari, saapuessaan Lansonille vuonna 2013. Hän halusi yhdistää Lansonin samppanjoiden raikkaan tyylin ja Chardonnayn hienostuneisuuden.

Le Blanc de Blancs samppanjaan käytetyt rypäleet tulevat tarkoin valituilta 15:tä tarhalta, joista 70% on Grand ja Premier Cru luokiteltuja. Tammitynnyrissä kypsytetyn reserve viinin osuus on poikkeuksellisen korkea, 40%.

Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista, ja yhä edelleen perheyritys. Lansonin historia alkaa vuodesta 1760, jolloin se vielä toimi nimellä Champagne Delamotte. Viinintekemisen perintö on kulkenut koko talon historian ajan sukupolvelta toiselle, mutta erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla elvyttäessään perinteisen samppanjatekotyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen välttämisen ja kaikkien viinien vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja puhdasaromisia. Lansonin pääviinintekijänä ja uniikin tyylin vartijana toimii Hérve Dantan, legendaarisen Jean-Paul Gandonin jalanjäljissä. Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä yritys panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn.