Lagavulin 16 Year Old Single Malt

Lagavulin 16 Year Old on elegantti ja intensiivinen single malt -viski. Se on valmistettu mallasohrasta, hiivasta ja Solan Lochs - järvien vedestä, joihin Lagavulinin tislaamolla on yksinoikeus. Tisleitä on kypsytetty 16 vuotta amerikkalaisissa tammitynnyreissä, ja hidas käyminen tuo niiden savuisuuden todella hyvin esiin. Maku on voimakkaan savuinen ja turpeinen, johon sekoittuu makeaa mallasta ja kuivattuja hedelmiä.

Tislaamon perusti John Johnston vuonna 1816 Lagavulinin lahden rannalle, josta tuli Lagavulinin ensimmäinen laillinen tislaamo. Tärkeimpiä omistajia Lagavulin historiassa on ehdottomasti Peter Mackie, jossa sanottiin olevan "yksi kolmasosa neroa, yksi kolmasosa suuruudenhullua ja yksi kolmasosa eksentrikkoa", sillä hän oli innostunut uusista innovaatioista ja pyrki aina täydellisyyteen. Myöhemmin hänet lyötiinkin ritariksi viskille tekemistään palveluksista.

Lagavulin single malt -viskit ovat saaneet tunnustusta pehmeästä ja voimakkaasta laadustaan ​​ja erottuvan turpeisesta sekä savuisesta aromistaan. Valmistuksessa käytetyt maltaat ovat erittäin turvearomisia: niissä on noin 20 kertaa enemmän savuaromia kuin Pohjois-Skotlannin Speysiden mallasviskeissä. Tislausprosessi kestää myös pitkään, ja tislauspannut täytetään poikkeuksellisesti melkein maksimikapasiteettiinsa, jotta viskistä saataisiin hyvin jykevää.