La Chasse des Princes Châteauneuf-du-Pape

Cellier des Princes on yksi alueen suurimpia tuottajia. Cellier des Princes on vuodesta 1925 toiminut 580 hehtaarin osuuskunta Châteauneuf-du-Pape´ssa, joskin he tuottavat myös muita Rhonen alueen viinejä. Viljelyssä on kaikki 13 sallittua rypälettä, mutta hallitsevassa osassa ovat grenache, syrah ja mourvedre, klassinen GSM sekoite.
Tämä viini kuvastaa prinssin metsästysretkeä tai -jahtia: La Chasse des Princes.
Tämä viini tulee Rhonen alueen timanttisimmalta alueelta, Châteauneuf-du-Papesta. Tämän alueen maan sanotaan maksavan 40x enemmän kuin naapurialueella, ja alueen viinit ovat hyvin arvostettuja ja hieman arvokkaampia kuin esim. Cotes du Rhonen viinit. Alue on saanut nimensä ajasta, jolloin Paavi muutti Avignoniin 1300-luvulla. Châteauneuf-du-Pape tarkoittaakkin vapaasti käännettynä Pappien Linnaa.

Châteauneuf-du-Papen viinit ovat punaviineksi verrattain hapokkaita. Viinit ovat lähes poikkeuksetta sekoiteviinejä alueen tyypilisistä rypäleistä, ja niille annetaan makua tammikypsytyksellä. GSM on alueen oma sekoite, "rhonen-blendi". Tämä keskitäyteläinen viini on upea riistakauden viini, mutta makunsa puolesta sopii kaikenlaisille liharuoille. Ei kestä kovia mausteita oman mausteisuutensa ja vähäisen sokerimääränsä vuoksi.
Tämä viini on löytö; yksi parhaimmista hinta-laatusuhteen viineistä alueella, joiden viinipullojen hinnat yleensä lähtevät 30€ ylöspäin.