La Chablisienne Chablis Le Finage

Hillityn elegantti Chablis. Hedelmäinen viini, jonka miellyttävä mineraalisuus ja eloisa makumaailma sopii erinomaisesti paistettujen kala- ja äyriäisruokien seuraan.

AOP Chablis, eli niin kutsuttu kylätaso, kattaa noin 60% alueen tuotannosta. Viinejä tulee jokaisen 20 kyläkunnan alueelta, ja ne ovat usein sekoitteita useasta eri kylästä ja/tai tarhalta. Tässä laatuluokassa olevien viinien rypäleet ovat yleensä kasvaneet vanhojen mereneliöiden fossiileja sisältävässä Kimmeridgeläisessä kalkkimaaperässä, jonka ansiosta viinit ovat upean mineraalisia ja tyylikkäitä.

La Chablisienne - Chablis sijaitsee Pariisin ja Beaunen puolessa välissä. Viinitarhat, joita on 20:ssä eri kylässä, lepäävät Serein-joen molemmilla puolilla. La Chablisienne edustaa melkein 25% koko Chablis´n viljelyalasta. La Chablisienne on vuonna 1923 perustettu viininviljelijöiden osuuskunta, jonka jäsenten omistuksessa on yli 1000 hehtaaria viininviljelyksiä eli noin neljännes koko Chablis'n viljelyalasta. La Chablisienne myy ympäri maailman seitsemää eri grand cru -viiniä, 15:tä premier cru -viiniä sekä viinejä Chablis ja Petit Chablis -alkuperämerkinnöillä.