Kumala Fair Trade Pinotage Shiraz 75cl

Etelä-Afrikan legendaarisen pöytävuoriston ympäristö on rehevää ja kukoistavaa. Tämä on myös Kumalan koti, jossa tehdään laadukkaita viinejä, jotka ovat täynnä luonnetta. Etelä-Afrikka onkin yksi merkittävimmistä viinialueista eteläisellä pallonpuoliskolla. 90 % Etelä-Afrikan viinistä tulee Western Capesta.

Ruokasuositus: Mainio viini runsasmakuisten grilliherkkujen kaveriksi esim. rennompiin kesäjuhliin, tai noutopöydän antimien kumppaniksi. Myös seurusteluun iltojen hämärtyessä.

Etelä-Afrikan ominaisrypäle on Pinotage, joka on Pinot Noirin ja Cinsautin risteytys. Pinotagen nimen etuosa tulee Pinot-rypäleestä ja loppuosa Cinsautin rhônelaisesta kutsumanimestä Hermitage. PInotag tuottaa usein hyvin sokerisia rypäleitä ja makukirjoon kuuluu tässäkin viinissä aistittava savuisuus.

Shiraz rypäleistä tulee kuumilta leveysasteilta täyteläisiä, mehevän pehmeitä ja hillomaisia viinejä. Shiraz sopii tästä yystä erittäin hyvin Pinotagen kaveriksi pehmentämään kokonaisuutta ja antamaan täyteläisyyttä.

Huomaathan että viinillä myös Reilun kaupan tunnus.