Kumala Chenin Blanc Chardonnay 3L BIB

Kumala viinit ovat kotoisin Etelä-Afrikasta. Etelä-Afrikka onkin yksi merkittävimmistä viinialueista eteläisellä pallonpuoliskolla. 90 % Etelä-Afrikan viinistä tulee Western Capesta.

Kumala Chenin Blanc Chardonnayn hedelmäinen, puhdaspiirteinen tuoksu tuo mieleen hyvin kypsän päärynän ja omenan. Tuoksussa on myös persikkaisia ja melonisia vivahteita. Kuiva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntumaltaan varsin pehmeästä mausta voi aistia myös sitruksisia ja jopa kukkaisia vivahteita. Ruokasuosituksena noutopöydän monipuolinen viinipari ja kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Chenin Blanc on yksi eniten viljelty lajike Etelä-Afrikassa noin 18,5% osuudella. Chenin Blanc on hyvin hapokas rypäle ja sitä voidaan käyttää monenlaisten viinien valmistukseen kuohuviineistä jälkiruokaviineihin. Etelä-Afrikassa sitä kutsutaan nimellä Steen. Chenin Blancista tehtyjen viinien maut tuovat mieleen eksoottiset, makeat hedelmät, päärynän ja hunajan.

Chardonnay on erittäin yleinen ja hyvin tunnettu rypäle maailmalla. Se on äärimmäisen monipuolinen rypäle ja se muuttuukin erilaiseksi aina tekijästä ja maasta riippuen. Kylmällä alueella siitä saadaan raikkaita ja hedelmäisiä viinejä, kun taas lämpimillä alueilla viinistä tulee tuhtia ja täyteläistä ja sitä voidaan tammikypsyttää. Chardonnay on myös yksi samppanjan valmistuksessa käytetyistä rypäleistä.