Königsmosel Riesling 3L BIB

Königsmosel Riesling on oikea klassikkotuote, joka on ollut 75cl:n pullossa Suomen markkinoilla jo yli 30 vuoden ajan, ja sen suosio kasvaa edelleen. Tämä laadukas Riesling on puolimakea, ja sen tuoksusta voi aistia raikasta päärynää, makeaa omenaa ja hentoa kukkaisuutta. Maku on sitruksinen, kevyen persikkainen, kukkainen ja kypsän aprikoosinen. Eloisa hapokkuus kruunaa tyylikkään kokonaisuuden.

Königsmosel Riesling on parhaimmillaan itämaistyyppisten ruokien seurana, mutta se käy hyvin myös kasvisruoille sekä kesäiseksi aperitiiviksi.

Königsmoselin nimi viittaa yhteen Rieslingin lempinimistä "The King of Grapes - rypäleiden kuningas". Viini tulee nimensä mukaisesti Moselin viinialueelta, jossa viiniä on viljelty jo muinaisten roomalaisten ajoista lähtien. Alueella on jyrkkiä liuskekivirinteitä, joita peittävät viiniköynnökset ja metsät. Alue on tunnettu laatu-rieslingeistään. Viinit ovat hienostuneita, voimakkaan tuoksuisia ja hapokkaita, ja niistä voi usein aistia mineraalisia vivahteita.