Klosterneuburg Zweigelt

Itävallan vanhimman viinintuottajan, Stift Klosterneuburgin, tuorein viinisarja tuo uutta kulmaa perinteikkään talon valikoimaan. Sarjan Zweigelt-punaviini vastaa kasvavaan kysyntään viileiden alueiden raikkaiden punaviinien osalta. Keskitäyteläinen Zweigelt on makunsa puolesta pehmeän hedelmäinen ja kirsikkainen, johon sopiva hapokkuus tuo selkärankaa ja pituutta, sekä yhdistettävyyttä erilaisten ruokien, kuten riistalintujen ja makkaroiden kanssa.

Itävallan tärkeimmän punaviinilajikkeen, Zweigeltin, historia ulottuu vuoteen 1922, jolloin Dr. Fritz Zweigelt yhdisti Klosterneuburgissa sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa maan kaksi huippupunaviinilajiketta, Blaufränkischin ja St. Laurentin. Onnistuneen risteytyksen myötä Zweigelt sai molempien rypäleiden suotuisat ominaisuudet ja tuottaa elegantteja viinejä, joista voi aistia kirsikkaa, mausteisuutta sekä hyvän happorakenteen. Zweigelt-rypäleet tulevat maan suurimmalta ja tunnetuimmalta viinialueelta, Niederösterreichista.

Klosterneuburg on Itävallan vanhin ja yksi maan suurimmista ja kuuluisimmista viinitiloista.
Vastuullisuus on erittäin tärkeässä roolissa Klosterneuburgilla. Se on Euroopan ensimmäinen viinitalo, jonka koko tuotanto on hiilineutraali. Carbon Neutral -sertifikaatin on myöntänyt Climate Partner GmbH. Klosterneuburgilla on myös kestävän kehityksen sertifikaatti Certified Sustainable Austria.