Il Prugneto Romagna Superiore Sangiovese x 6

Il Prugneto viini on siis saanut nimensä viinitarhan mukaan.
Sangiovese di Romagna Superiore on laatuluokitukseltaan DOC viini jota voidaan tuottaa vain rajatulla alueella kuten provinsseissa: Bologna, Forlì, Ravenna sekä Rimini. Lisäksi tulee viinin olla yli 12% jotta superiore merkintää saa käyttää.

Gastronomiasta, autoista ja moottoripyöristä tunnettu maakunta Emilia-Romagna on suomalaisille lähes tuntematon viinialue. Perinteisesti sangiovese ja albana -rypäleisiin luottanut alue tuottaa nykyisin myös cabernet ja merlot, sekä chardonnay ja sauvignon pohjaisia viinejä.

Attilio ja Elodia Ravaiolin 1929 istuttamista Prugneto-tarhan ensimmäisistä köynnöksistä on kasvanut energinen 110 hehtaarin Poderi dal Nespoli -viinitila. Neljättä sukupolvea emännöi ihastuttava viinitekijä Celita Ravaioli. Modernilla ja teknisesti edistyneellä tilalla kiinnitetään paljon huomiota kestävään kehitykseen ja mm. energiasta 95% on itse tuotettua aurinkoenergiaa.

Tämä Sangiovese Superiore on hyvin arvostettu ja sen myötä palkittu 2016 hopeamitalilla Mundus Vini kisassa sekä 2015 myös hopealla Concours Mondial de Bruxelles kisassa sekä Mundus viinikisa 2017 kultamitalli.