Henkell Trocken Sekt Dry

Henkell & Co. Sektkellerei on yksi Euroopan suurimmista
kuohuviinien, viinien ja väkevien alkoholijuomien valmistajista.
Konsernilla on tytäryrityksiä 19 maassa ja sen pääkonttori
sijaitsee Frankfurtin kupeessa, Wiesbaden-Biebrichissa. Pitkät perinteet omaavan yrityksen historia juontaa juurensa aina vuoteen 1832 asti.

Tarina sai alkunsa, kun viinikauppias Adam Henkell perusti Saksassa sijaitsevaan Mainz nimiseen kaupunkiin oman viinikauppansa vuonna 1832. Adam Henkell oli intohimoinen viiniharrastaja. Viinikauppansa ohella hän opiskeli ja valmisti
itsekin viiniä. Kiinnostuksestaan viiniin, hän tutustui Ranskan samppanjanvalmistuksen saloihin. Ajansaatossa hän kotonaan Saksassa oppi menestyksekkäästi yhdistämään tuon ranskalaisen perinteikkään kuohuviinimenetelmän ja saksalaisen kellariosaamisen.
Vuonna 1856 hän aloitti itse oman
kuohuviininsä valmistamisen, ja se merkitsi ainutlaatuisen menestystarinan alkua! Tänä päivänä Henkell on tunnettu ympäri maailmaa upeista kuohuviineistään.

Henkellin viinikellari ja pullottamo sijaitsevat Wiesbadenin kaupungissa Lounais-Saksassa. Kaupunki, jota kutsutaan usein "Rheingaun portiksi", sijaitsee Rein-joen pohjoisrannalla. Rheingau on yksi Saksan 13 virallisesti tunnustetusta laadukkaasta viinintuotannosta (QbA). Rheingau on pieni alue, mutta se tunnetaan erityisesti laadukkaista viineistään.

Väriltään Henkell Trocken on vaaleankeltainen. Kuplat ovat eloisia ja tuoksusta löytyy päärynää ja omenaa, ja myös hentoa vaniljaa. Maku on raikas, sitrushedelmäinen ja pitkä.

Erinomainen maljajuoma tai aperitiivi. Sopii hyvin myös äyriäisille ja vähärasvaiselle kalalle.