Gremillet Cuvée Prestige Organic Champagne Brut

Laatuluokitus: AOC Champagne
Gremillet on pieni perheyritys, jonka ensimmäiset samppanjat tuotettiin vuonna 1979. Talolla ei ole pitkää historiaa, mutta siitä huolimatta samppanjat ovat saavuttaneet menestystä kansainvälisissä viinikisoissa. Jean-Michel ja Arlette Gremillet'n unelma toteutui, kun heidän poikansa Jean-Christophe siirtyi talon kellarimestariksi ja tytär Anne otti haltuunsa myynti- ja markkinointivastuun. Lasten aviopuolisot ovat myös mukana täydellä sydämellä, joten kyseessä on todellakin perheyritys.

Gremillet-samppanjaa on myynnissä jo yli 50 maassa ja etenkin monet Ranskan suurlähetystöt ovat ottaneet juuri tämän samppanjan omakseen. Tila sijaitsee Balnot-sur-Laignesissa
(45 km samppanjan historiallisesta Troyen kaupungista), Les Riceys'in läheisyydessä.

Gremillet käyttää pelkästään Pinot Noir- ja Chardonnay-rypäleitä samppanjan valmistuksessa. Vaikka kyse onkin pienestä perheyrityksestä, he tuottavat noin 500 000 pulloa vuodessa. Orgaanista samppanjaa tila tuottaa noin 7000 pulloa vuodessa.

Raikkaus, eleganssi ja laatu ovat avainsanoja Gremillet-samppanjan valmistuksessa. AOC-sääntöjen mukaan samppanjan täytyy kypsyä vähintään 15 kuukautta, mutta Gremillet kypsyttää omiaan jopa 22-36 kuukautta.

Tarjoa samppanja hyvin viilennettynä aperitiivina, ruokaisten salaattien tai kala- ja äyriäisruokien parina.