Graziosa Organic Dry

Carlo Botterin 1928 perustamasta viiniliikkeestä on vuosien saatossa kasvanut kansainvälinen yritys, jolla on vientiä yli 25 maahan. Fossalta di Piavessa n.30 km päässä Venetsiasta sijaitseva perheyritys tuottaa ja pullottaa pääasiassa Veneton alueen tyypillisiä viinejä, mutta operoi myös koko Italian alueella. Perheyrityksen toiminnassa on tällä hetkellä mukana perheen kolme jäsentä: sisarukset Annalisa ja Alessandro ja heidän serkkunsa Luca. Annalisa vastaa markkinoinnista, Alessandro viineistä ja Luca myynnistä.

Graziosa on kesäisen raikas kuohuviini Pohjois-Italiasta, Veneton alueelta. Sen päärypäleenä on käytetty Proseccon rypälettä, Gleraa. Se antaa tälle viinille raikkaan mutta oehmeän pyöreän makeuden. Täydellinen viini kesäpäiviin niille, joille Prosecco on monesti hieman liian kuva ja suu kaipaisi lisää pyöreyttä kuohuviiniin.