Glen Elgin 12 Year Old Single Malt

Glen Elgin 12 Year Old on tyypillinen Speysiden viski, joka tunnetaan ominaisuuksiltaan ”kuin hedelmäkakkua pullossa”. Tunnusomainen kanervan ja hunajan tuoksu johdattaa miellyttävän maltaiseen makuun – alku on makea, sitten hedelmäinen. Mukana on myös vaniljaa, mallasta sekä aavistus neilikkaa. Lopussa on vielä kuivahko ja tasapainoinen jälkimaku.

Glen Elginin tislaamon rakensivat vuonna 1898 William Simpson ja James Carle Skotlannin Speysiden alueelle, lähelle Elginiä. Tuotanto aloitettiin toukokuussa 1900, ja pian alkanut viskiteollisuuden taantuma merkitsi sitä, että Glen Elgin oli viimeinen Speysidelle rakennettu tislaamo 60 vuoteen. Jo sukupolvien ajan tämä vähän tunnettu tislaamo on lainannut erottuvan makunsa maailman tunnetuimmille viskiblendeille, mutta nykyään se valmistaa viskiä vain omaan käyttöönsä. Glen Elgin ottaa käyttövetensä Millbuies Loch -järvestä.

Tislaamo jälleenrakennettiin vuonna 1964, jolloin se sai uuden mäskäämön ja tislaushuoneen. Tislaamo käyttää turpeetonta ohraa ja teräksistä Lauter-tyyppistä mäskiallasta, kuutta lehtikuusesta valmistettua käymissammiota ja kuutta sipulin muotoista tislauspannua. Viski jäähdytetään perinteisissä kuparisissa kierukkajäähdyttimissä, jotka tehostavat katalyysiä kuparin kanssa ja antavat viskille kevyen kukkaisen maun. Viski ikäännytetään amerikkalaisesta tammesta tehdyissä bourbontynnyreissä ja muutamissa eurooppalaisissa sherrytynnyreissä.