Freixenet Xperiencia Cava Seco

Freixenet Experiencia Seco on sekoitus kolmea cava-rypälettä,Parelladaa 50%, Macabeoa 30% ja Xarel-loa 20%. Helposti lähestyttävän ja ihastuttavan hedelmäisen makunsa ansiosta se on täydellinen aperitiivit tai ruokajuoma tapaksille. Maku on puolikuiva (20g/l), hapokas, päärynäinen, persikkainen ja hennon klementiininen.

Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on ensin käynyt terästankeissa, siihen lisätään sokeria ja hiivaa, minkä jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia, eli viinistä tulee kuplivaa. Freixenetillä on kellareita yli 50 kilometriä – noin 120 miljoonan pullon verran. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan eli käännellään, jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä.