Freixenet Elyssia Cuvée de Prestige Pinot Noir Cava Brut

Freixenet Elyssiassa yhdistyy Freixenet’n suvun kokemus ja moderni tapa tehdä Cavaa sen synnyinseuduilla Penedèsissä. Elyssia on Pinot Noirista valmistettu luksuscava, jonka täydellisen tasapainoisessa maussa voi aistia kypsiä punaisia marjoja. Siinä maistuu villivadelmien, metsämarjojen ja sitruksen lisäksi kevyt paahteisuus ja mineraalisuus. Jälkimaku on viipyilevän hedelmäinen ja kepeän hapokas. Se on hyvin viilennettynä mainio aperitiivi tai seurustelujuoma juhlaan sekä täydellinen kumppani äyriäis- ja kalaruoille.

Pinot Noir -rypäleet kasvavat viidentoista hehtaarin alueella Mas Bernichin tilalla ylä-Penedesissä. Herkät rypäleet hyötyvät mereltä saapuvasta viileästä sumusta ja pitkästä lämpimästä kasvukaudesta. Viiniin käytetyt rypäleet poimitaan käsin, jonka jälkeen rypäleet puristetaan. Ensimmäisen käymisen jälkeen viini pullotetaan ja sen annetaan kypsyä Freixenet’n talon alla sijaitsevissa kalkkikivikellareissa vähintään 12 kuukauden ajan.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä.