Freixenet Chianti DOCG

Klassiselta Chiantin laatuviinialueelta tuleva Freixenet Chianti DOCG on maailman suurimman kuohuviinitalon uusimpia innovaatioita Italiasta. Freixenet’n 150-vuotinen viiniosaaminen on valjastettu perinteikkään Chianti-punaviinin valmistukseen, joka on pakattu talon italialaisten kuohuviinien tunnetuksi tekemään säihkyvään pulloon. Lopputulos on alueen tyylille uskollinen, mutta makumaailmaltaan monikäyttöinen kokonaisuus aterialle tai nautiskeluun.

Freixenet Chianti DOCG tulee Toscanasta, Chiantin laatuviinialueelta. Alue on Italian ja ehkä koko maailman kuuluisimpia viinialueita ja tunnettu erityisen ruokaystävällisistä viineistään. Freixenet Chianti on valmistettu 85% alueen päärypäleestä, Sangiovesesta, joka tuo viiniin sen rakenteen (hapokkuus, tanniinisuus, alkoholi) sekä tunnusomaisen kirsikkaisuuden. 10% Merlot’a ja 5% Canaioloa tuovat viiniin hedelmäisyyttä sekä pehmentää päärypälelajikkeen tuomaa tanniinisuutta. Missään kohta valmistusta ei ole käytetty mitään eläinperäisiä aineita, jonka johdosta Freixenet Chianti on myös vegaaneilla soveltuva.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä.