Freixenet Cabernet Sauvignon

Vuoden Viinit - kilpailun hopeasijalla luokassaan "Cabernet Sauvignon punaviinit, hinta alle 13 euroa"!

Freixenet on kasvanut maailmanmaineeseen palkittujen ja suosittujen Cava-kuohuviiniensä kautta, joiden rinnalle arvostettu viinitalo toi nyt myös punaviinin. Näyttävästä mustasta huurrepullosta löytyvä Cabernet Sauvignon on tyylikkään pehmeän makumaailman omaava punaviini klassikkorypäleestä. Hilloisesta mausta löytyy kirsikkaisuutta ja luumuisuutta, johon ulottuvuutta tuo kevyt vaniljaisuus ja mausteisuus. Viini on omiaan erilaisille liharuoille ja ruokaisammille pastoille, mutta toimii myös seurusteluviininä.

Wine of Spain laatuluokituksen omaavien viinien rypäleet on kerätty valikoiduilta alueilta, jotta viinit edustavat tasalaatuista ja lajikkeelle ominaista tyyliä vuodesta toiseen. Viinit on valmistettu suhteellisen kuiviksi, jotta rypäleiden ominaisuudet korostuvat ja viinit säilyvät monikäyttöisinä.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä.