Escudo Rojo Gran Reserva

Rothschildien chileläinen "nimikkoviini" - Escudo Rojo tarkoittaa espanjaksi samaa kuin suvun nimi (punainen kilpi). Etiketissä esiintyy myös suvun vanha vaakuna.

Chilen parhailla punaviini-alueilla kasvaneet rypäleet on heti murskauksen jälkeen käytetty 28°C lämpötilassa terästankeissa kymmenen päivän ajan. Hapokkuutta pehmentävän ja aromeja korostavan malolaktisen käymisen jälkeen ainoastaan rypäleiden omalla painolla puristuneet, tanniineiltaan pehmeämmät, eri rypäleistä valmistetut nuoret viinit on sekoitettu keskenään.

Tasapainoisen kypsymisen takaamiseksi viini on kypsynyt vuoden ranskalaisissa tammitynnyreissä, jotka antavat viinille myös hieman paahteista ja mausteista aromia.

Perinteikäs Rothschildin perheyritys on tunnettu muun muassa ainutlaatuisista Cru Classe -tarhaviineistään ja maailman myydyimmästä Bordeaux-viinistä - Mouton Cadet´sta.

Talon jo edesmennyt patriarkka Baron Philippe oli koko 1900-luvun merkittävimpiä viinivaikuttajia. Bordeaux’n lisäksi Rothschild valmistaa viinejä myös Etelä-Ranskan Languedocissa ja Chilessä, missä yritys laajensi Almaviva joint venture -projektin innoittamana toimintaansa Chilen Maipo- laaksoon 1990-luvun lopulla.