Escudo Rojo Carmenere Reserva

Tässä rotevan makuisessa viiniissä aistii pippuria, nahkaa ja lakritsia. Runsaan kypsät tanniinit tuovat viiniin rankaa ja kantavat kokonaisuutta pitkään maistuvaan jälkivaikutelmaan.
Reserva-nimellä viinin nimessä halutaan kertoa, että Reserva-sarjan yhden rypäleen viinit on kypsytetty tammitynnyreissä. Viiniin käytetyt rypäleet on kerätty Rapel-laaksosta, jonka ilmastoa pidetään lajikkeelle loistavasti soveltuvana. Rypäleet on valikoitu huolellisesti ennen käymistä. Pitkä käyminen korkeassa lämpötilassa takaa runsaan uutoksen ja tasapainoiset tanniinit. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta vuoden vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Perinteikkään Rothschildin viinitalon jo edesmennyt patriarkka Baron Philippe oli koko 1900-luvun merkittävimpiä viinivaikuttajia. Bordeaux’n lisäksi Rothschild valmistaa viinejä myös Etelä-Ranskan Languedocissa ja Chilessä, missä yritys laajensi Almaviva joint venture -projektin innoittamana toimintaansa Chilen Maipo-laaksoon 1990-luvun lopulla.

Vuonna 2019, Reserva Carmenere kokee täydellisen ulkoasumuutoksen ja viini liittyy Rothschildin Escudo Rojo sarjaan. Viinin sisältö pysyy täysin ennallaan mutta jatkossa löydät suosikki viinisi uudella tyylkkäällä ulkoasulla ja nimellä Escudo Rojo Carmenere Reserva.

Helsingin Sanomien testissä 09/2016 ehdoton raadin suosikki!
Kunniamaininta Vuoden Viinit-kisassa 2017.