Don Julio Blanco

Don Julio Blanco on erittäin korkealuokkainen vaalea tequila. Se on 100 % sinistä agavea, eli aitoa tequilaa kaikista puhtaimmassa muodossaan. Se tunnetaan myös nimellä silver-tequila. Don Julio Blanco on tuoksultaan puhtaan agavemainen sekä sitruksinen: tuoksusta löytyy greippiä, limeä ja tuoretta sitruunaa. Sitruksisuuden alta paljastuu korianterin ja mustapippurin aromeja. Maku on runsas, pehmeä ja pitkä – tältä maistuu aito tequila.

Don Julio Tequilan valmistuksessa käytettävät agave-kasvit kasvavat Jaliscon ylämaalla Meksikossa. Kasvien annetaan kasvaa 7-10 vuotta ennen kuin ne leikataan käsin irti juurestaan. Näin tuloksena on täyteläinen, täysin kehittynyt agaven maku, josta Don Julio tunnetaan. Kasvin sydän, piña, leikataan lohkoiksi ja paistetaan kolmen päivän ajan tiiliuuneissa. Paiston jälkeen piñat murskataan ja niihin lisätään vettä, mikä vapauttaa makean agavesiirapin. Siirappiin lisätään hieman hiivaa, minkä jälkeen se käy ja se tislataan. Tislauksen jälkeen tequila kypsyy vähän aikaa tammitynnyreissä.

Alusta asti Don Juliolle oli tärkeää tequilan valmistuksessa määrän sijaan laatu, ja yhä tänäkin päivänä tequila valmistetaan alkuperäisen reseptin mukaan. Valmistuksessa panostetaan laatuun, ammattitaitoon ja perinteeseen, mikä erottaa Don Julion tuotteet muista ja tekee siitä yhden maailman hienoimmista ja ylellisimmistä tequiloista.