Domäne Wachau Rosé Zweigelt Federspiel 37,5cl

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Tuottajalla on meneillään useita samanaikaisia tuotekehitysprojekteja, joilla koko toiminta viljelystä viinien valmistukseen ja markkinointiin halutaan kehittää kansainväliseksi menestystarinaksi. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään.
Vuosikerrasta 2017 talo on myös tuottanut kaikki viininsä sertifioituina vegaani-viineinä.
Zweigelt on Itävallan oma rypäle, joka on kehitetty vasta vuonna 1922. Se on St.Laurentin ja Blaufränkischin risteytys. Tänä päivänä Zweigelt on Itävallan laajimmin viljelty punainen rypäle. Tämä tuottaa hempeän kevyita rosee-viinejä, joissa on hyvin makua ja kuitenkin ripaus ryhtiä.
Tästä Rose-viinistä voit löytää mausta herukkaa, mansikkaa ja sitrusta ryhdikkäässä ja hapokkaassa muodossa. Viini käy hyvin grilliruokien, kalan ja salaattien pariksi.