Domäne Wachau Riesling Smaragd Achleiten 1997

Erikoiserä 2019.

Itävallan klassiselta Wachaun alueelta ja sen arvostetuimmalta palstalta (Achleiten) tuleva riesling. Domäne Wachau tuottaa paljon Rieslingejä klassisen Grüner Veltlinerin rinnalla ja tuottajalla on myös huikea vanhojen vuosikertojen varaston, joka on nyt auennut suomalaisillekin.

Vuosi 1997 oli 90-luvun parhaita vuosikertoja. Viileämpi alkukesä, lämpimämpi elokuu ja aurinkoinen syyskuu sekä riittävä määrä vettä varmistivat oivat olosuhteet terveille rypäleille. Isot lämpötilaerot yön ja päivän välillä taas varmistivat viinin ryhdikkään luonteen. Kokonaisuutena valmistui upeita, moniulotteisia viinejä, jotka säilyvät raikkaina pitkään.

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Tuottajalla on meneillään useita samanaikaisia tuotekehitysprojekteja, joilla koko toiminta viljelystä viinien valmistukseen ja markkinointiin halutaan kehittää kansainväliseksi menestystarinaksi.