Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt luultavasti maailman laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Tuottaja nähdäänkin monesti luokiteltavan Itävallan viinituottajien terävimmässä kärjessä, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Tuottajalla on meneillään useita samanaikaisia tuotekehitysprojekteja, joilla koko toiminta viljelystä viinien valmistukseen ja markkinointiin halutaan kehittää kansainväliseksi menestystarinaksi. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään. Kaikki viini tuotetaan sertifioituina vegaani-viineinä.

Grüner Veltliner Achleiten on Wachaun korkeimman laatutason, Smaragd-tason viini, tämän Wachaun viinitalon todellinen taidonnäyte. Smaragd-viinit ovat moniulotteisia ja täyteläisiä viinejä, joilla on hyvin paljon ikääntymispotentiaalia. Weissenkirchenin kylässä sijaitsevaa jyrkkää Achleiten -viinipalstaa pidetään Wachaun legendaarisimpana. Viinistä löytyy suolaista mineraalisuutta ja maussa voit havaita villejä yrttejä sekä valkoista persikkaa. Smaragd- viinit saavat kypsyä poikkeuksellisen kauan, ja viinintekijä antaa niille kypsytyspotentiaalia jopa 20 vuotta.

Vuosikerta 2019 sai Wine Enthusiastilta hurjat 98 pistettä. Wine Enthusiast arvioi tämän Achleiten palstan Riesling ja Grüner Veltliner viinit Itävallan parhaiksi valkoisiksi!

Vuosikerta 2020 jatkaa hyviä pisteitä, tällä hetkellä tiedossa on 95 p./Falstaff, 4+ Glasses/WEIN.PUR, 4 stars/VINARIA.