Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Liebenberg 37,5cl

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Tuottajalla on meneillään useita samanaikaisia tuotekehitysprojekteja, joilla koko toiminta viljelystä viinien valmistukseen ja markkinointiin halutaan kehittää kansainväliseksi menestystarinaksi. Domäne Wachau on Grüner Veltlinerin lisäksi tunnettu taidokkaista Rieslingeistään.

Domäne Wachau tuottaa viininsä sertifioituina vegaani-viineinä. Tuottajalla on myös alueen kestävän kehityksen sertifikaatti.

Liebenbergin viinintarhan historia juontaa juurensa jo 1300-luvulle. Palsta on yksi alueen kiehtovimmista. Sen maaperässä on runsaasti eri tyyppisiä paragneisseja eli sedimenttikiviä, mm. amfiboliittia. Niukka maaperä edesvaikuttaa siihen, että palstan viineissä korostuu tyylikkyys ja hienoinen mineraalisuus.

Viini tehdään käsinkerätyistä rypäleistä. Viini on kuiva, hapokas ja siinä on keltaomenan ja valkopersikan hedelmäisiä vivahteita, sekä hentoa pippurista mausteisuutta ja mineraalisuutta.

91 Points Falstaff
92 Points Wine Enthusiast