Domäne Wachau Gelber Muskateller Terrassen

Domäne Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Se vaikuttaakin olevan yksi iso perhe pienempiä perheitä, jotka keskittyvät vahvasti viinin korkeaan laatuun. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen. Domäne Wachau keskittyy pääasiassa klassisiin Wachaun kuiviin ja vivahteikkaisiin valkoisiin, mutta tuottajalla on käynnissä myös useita kokeilevia projekteja pilke silmäkulmassa. Wachau on Itävallan läntisin ja ilmastoltaan viilein viinialue, mikä selittää viinien ryhdikkään hapokkuuden. Domäne Wachau tuottaa kaikki viininsä sertifioituina vegaani-viineinä.

Gelber Muskateller on suhteellisen harvinainen lajike, hieman reilu 800 hehtaaria (1,9%) Itävallassa. Domäne Wachaulla Muskateller kasvaa lähinnä Spitzer Grabenissa, joka on alueen kylmintä aluetta. Tästä viini saa raikkaan hapokkutensa. Muskatellerin kasvatuksessa olennaista on löytää täydellinen hetki sadonkorjuulle, jotta saadaan optimoitua aromaattisuuden, täyteläisyyden sekä hapokkuuden tasapaino. Muuten lajike tuottaa helposti joko ohuita ja hapokkaita tai runsaita ja väsähtyneitä viinejä. Vaikka Muskateller ei ole vaativa maaperän suhteen, se on herkkä oidiumille sekä muille sairauksille tarhassa. Ikivanha lajike, joka palkitsee tuottajan, joka keskittyy tarhojen hyvinvointiin!

Tämä Gelber Muskateller on raikkaan sitrushedelmäinen. Siitä löytyy myös kukkaa, joka nousee hienoisesti esiin vihreiden hedelmien kuten viheromenan kanssa.