Cuvage Alta Langa DOCG Brut Millesimato

Cuvage Alta Langa DOCG Millesimato Brut on valmistettu Metodo Classico menetelmällä. Tämä tyylikäs viini edustaa Italian kuohuviinien parhaimmistoa ja tarjoaa vaativallekin viiniharrastajalle uniikin kokemuksen.

Alta Langa DOCG on Piemontelainen huippu kuohuvini. Pieni tuotantoalue jolla on pitkä historia. Alueella on valmistettu ensimmäiset Italian "methodo classico" kuohuviinit jo 1850-luvulla. Kuohuviinit valmistettiin katedraalien kellareissa jotka tänä päivänä kuuluvat UNESCON suojelukohteisiin.

Kuohuviini valmistetaan aina Pinot Noir ja/tai Chardonnay rypäleistä ja minimi kypsytys sakan päällä on 30kk. Cuvage Alta langa kypsyy 34 kk sakan päällä sekä 6 kk pullossa.(Dosage 6g/L) Alta Langa on aina vuosikerta kuohuviini joka myös kuuluu olla merkattuna etikettiin.

Hienostunut ja tyylikäs tuoksu jossa häivähdys paahteisuutta, hentoa herukkaa sekä paahdettua hasselpähkinää. Maku on pitkä ja tyylikkäät kuplat kantavat pitkään eleganttiin harmooniseen ja suuntäyteiseen jälkimakuun.

Tämä kuohuvini on mitä mainioin myös liharuoille, tempuralle, voimakkasti maustetuille kasviksille, sekä kala- ja äyriäisruoille.