Chapel Hill Grüner Veltliner

Chapel Hill -viinit ovat mutkattomia ja laadukkaita viinejä, joihin on helppo luottaa. Ryhdikäs Chapel Hill Grüner Veltliner on keskitäyteläinen ja hedelmäinen valkoviini, joka on tulee Unkarin Etyek-Budan alueelta. Mannermainen ilmasto on suotuisa aromaattisten ja raikkaiden valkoviinien tuotantoon. Viini on sitruksinen sekä viheromenainen, vienon yrttinen ja kevyesti mineraalinen. Vivahteikas ja samalla maultaan hapokas Grüner sopii loistavasti ruokaviiniksi vähärasvaiselle kalalle, äyriäisille ja pikkusuolaisille.

Viiniin käytetyt rypäleet tulevat paikallisilta viljelijöiltä, joiden kanssa viinitilalla on pitkät luotettavat suhteet mikä on takuu viinin laadukkuudesta. Kuuma kesä, pitkä aurinkoinen syksy ja kylmä talvi- ilmasto luo ihanteelliset kasvuolosuhteet Grüner Veltliner rypäleelle, joka kypsyy verrattain myöhään syksyllä.

Chapel Hill on unkarilaisen Balatonboglárin viinisarja. Viinitila sijaitsee Keski-Euroopan suurimman järven Balatonin eteläpuolella. Balaton-järvi takaa viineille suotuisan mannerilmaston kasvuun kylmine talvineen ja lämpimine kesineen. Chapel Hill -viinit ovat laadukkaan moderneja viinejä. Chapel Hill -viinit ovat saaneet nimensä Balatonboglárin kylässä olevasta pienestä vulkaanisesta kukkulasta, jolla sijaitsee kaksi pientä turkkilaismiehityksestä vapautumisen kunniaksi pystytettyä muistokappelia, yksi punainen ja yksi sininen.