Cesari Jùsto Appassimento

Jùsto on Cesarin vastaus kasvavaan appassimento-viinien kysyntään. Cesarille ominaiseen tyyliin Jùston maku on tasapainoinen: siinä on kiva hapokkuus ja maltillinen jäännössokerin määrä, jotka yhdessä marjaisten ja mausteisten aromien kanssa muodostavat miellyttävän moneen ruokaan helposti yhdistettävän viinin.

Jùstoon käytetyt Merlot- ja Corvina-rypäleet kerätään viinitarhoilta Veronan maakunnasta. Viini valmistettu perinteisellä appassimento-menetelmällä, jossa keräämisen jälkeen rypäleitä on kuivatettu 20 päivää ennen puristamista ja maseroitu 15 päivää. Alkoholikäymisen jälkeen viini on siirretty terästankkeihin malolaktista käymistä varten. Kypsytys ensin tammitynnyreissä kolmen kuukauden ajan, ja toiset kolme kuukautta terästankeissa. Lopuksi viiniä on vielä pullokypsytetty viiden kuukauden ajan. Pitkä kypsyminen tekee Jùstosta mehevän täyteläisen punaviinin, jossa on pitkä ja maukas jälkimaku. Miellyttävä seurusteluviini vaikka antipastien seuraksi.

Gerardo Cesari perusti nimeään kantavan viinitalon vuonna 1936. Gerardon missiona oli tuottaa amaronea, joka voisi kilpailla maailman parhaimpien viinien rinnalla. Maailmanvalloitus onnistui erinomaisesti, sillä 1970-luvulla Cesarin viinit olivat ensimmäisiä amaroneja, jotka olivat levinneet jokaiseen viiteen maanosaan.

Cesarin viinit ovat uniikkeja, hienostuneen elegantteja ja tasapainoisia, jotka syntyvät kun viininvalmistuksessa kunnioitetaan perinteitä sekä hyödynnetään tuoreinta teknologiaa luontoa arvostaen.