Cesari Bosan Amarone della Valpolicella Classico Riserva

Amarone Bosan Riserva puolestaan on Gerardo Cesarin kruununjalokivi ja sitä valmistetaan ainoastaan
n.30 000 pulloa vuodessa. Amarone Bosan Riserva on valmistettu 80 % Corvina- ja 20 % Rondinella-rypäleistä, jotka poimitaan noin kaksi viikkoa ennen tavanomaiseen Valpolicellaan käytettäviä rypäleitä.

Rypäleitä kuivatetaan lähes 4 kuukautta, mikä tekee viinistä erittäin intensiivisen, aromikkaan ja alkoholipitoisen. Maserointi kestää 30 päivää, ja käyminen suoritetaan tarkoin valikoitujen hiivojen kanssa. Sakan poiston jälkeen viini käy läpi malolaktisen käymisen. Viini saa kypsyä kolmen vuoden ajan osittain suurissa Slavonian tynnyreissä ja osittain ranskalaisissa Allierin tynnyreissä. Pullotuksen jälkeen viiniä on kypsytetty vielä 1,5 vuotta Gerardo Cesarin kellareissa. Tuloksena on huikean moniulotteinen, elegantti viini, jossa voi aistia kirsikoiden, kaakaon, vaniljan ja mausteiden aromeja.

Amaronea suositellaan voimakasaromisten liha- ja riistaruokien kumppaniksi, ja se sopii erinomaisesti myös nautiskeluviiniksi päättämään upean aterian. Sopiva tarjoilulämpötila on 18–20 °C.

Wine Advocate / Robert Parker antoi Amarone Bosan Riserva 2009 peräti 95 pistettä.
Vaikka Gerardo Cesari onkin tullut tunnetuksi Amaroneistaan, talolta löytyy myös muita Veneton alueen klassikoita kuten Ripasso ja Valpolicella. Gerardo Cesari voitti IWSC Trophy 2012 ja valittiin "Best Italian Wine Producer" Lontoon International Wine & Spirit -kilpailussa.