Casa Rojo Machoman Monastrell (MMM)

Casa Rojon tarina alkaa tavallaan keväästä 2003 jolloin tilan omistajat ja viinintekijät Laura ja Jose Luis tapasivat toisensa Japanissa. Molemmilla oli unelma omasta viinitilasta ja tämä unelma sai lopulta täyttymyksen, kun pitkän ja hartaan etsinnän jälkeen pari ihastui Jumillan alueeseen ja alueen symbioosiin Monastrell -lajikkeen kanssa. Tavoitteena onkin tuottaa täydellinen Monastrell- viini, josta Casa Rojon lippulaivaviini Macho Man on huikean hyvä esimerkki.

Casa Rojon viinitila ja sen 50 hehtaarin viljelmät sijaitsevat Paraje de La Raja`ssa noin 20km Murcian kaupungista pohjoiseen. Viljelyalueena Jumilla on kuumaa ja kuivaa, mutta Välimeren läheisyys viilentää hieman lämpötilaa. Myös tarhojen sijainti korkealla suojaa köynnöksiä liialta kuumuudelta. Kuiva ilmasto mahdollistaa luonnonmukaisen viljelyn ja Casa Rojon Jumillan tarhat ovatkin täysin luomuna viljeltyjä (kaikille viineille ei ole vielä haettu virallista luomusertifikaattia). Haitalliset hyönteiset häädetään pois luonnon omilla feromoneilla. Kastelua ei käytetä, jolloin viiniköynnösten juuret kaivautuvat yhä syvemmälle maaperään etsimään vettä ja ravinteita. Rypäleet poimitaan käsin 12kg:n koreihin ja koska tarhat sijaitsevat aivan tuotantolaitoksen vieressä, vältytään kuljetuksen aikana tapahtuvalta rypäleiden hapettumiselta.

Monastrell- rypäleet poimitaan seitsemältä eri tarhalta, joilla kullakin on omanlaisensa uniikki maaperä. Kunkin palstan rypäleet vinifioidaan erikseen ja niitä kypsytetään joko amforassa tai joko 240 tai 440 ltr tammitynnyrissä, riippuen viinin tyylistä. Vasta tämän jälkeen sekoitetaan lopullinen Macho Man Monastrell.