Casa di Malia Organic Prosecco Frizzante 75cl

Carlo Botterin 1928 perustamasta viiniliikkeestä on vuosien saatossa kasvanut kansainvälinen yritys, jolla on vientiä yli 25 maahan. Fossalta di Piavessa n.30 km päässä Venetsiasta sijaitseva perheyritys tuottaa ja pullottaa pääasiassa Veneton alueen tyypillisiä viinejä, mutta operoi myös koko Italian alueella. Perheyrityksen toiminnassa on tällä hetkellä mukana perheen kolme jäsentä: sisarukset Annalisa ja Alessandro ja heidän serkkunsa Luca. Annalisa vastaa markkinoinnista, Alessandro viineistä ja Luca myynnistä.

Kupliva luomu-viini Botterin perheen viinitarhoilta Prosecco-alueelta Venetosta.Tämä luomuviini on vähemmän tunnettu prosecco "frizzante", eli hennosti kuohuva eikä kupliva prosecco "spumante", mitä olemme enemmän oppineet Suomessa tuntemaan. Viinistä löytyy meille tutun proseccon maku ja tyyli, mutta vähemmän kuplaa. Viinin tuoksu on kuin hento kuiskaus kesästä, siitä löytyy kaunista omenaa ja päärynää. Maku seurailee tuoksua.
Pullo avataan tavallisella avaajalla, ja siinä on näppärä uudelleensuljettava korkki. Tämä viini on mainio seuralainen italialaiselle antipastolle sekä herkille alkuruoille. Ainutlaatuinen elämys niin silmälle kuin makuhermoillekin.
Nostakaamme malja!