Caol Ila 12 Year Old Single Malt

Tämä skotlantilainen, 12-vuotias single malt -viski on valmistettu ainoastaan Islayn saarella viljellystä mallasohrasta, kalkkikiven läpi virtaavasta puhtaasta vedestä sekä hiivasta. Tuloksena on raikas, puhdas, savuinen ja hyvin kypsynyt mallasviski, joka on oiva tapa tutustua turvepitoisten viskien maailmaan. Maku on voimakkaan savuinen, turpeinen, tervainen ja hunajainen. Tuoksukin on kuin tuulahdus mereltä: savuinen sekä maltainen, jopa aavistuksen makea.

Caol llan tislaamo sijaitsee Skotlannin kuuluisimmalla viskisaarella, Islayn eteläisessä poukamassa keskellä upeita maisemia. Glasgowlainen tislaamon omistaja Hector Henderson perusti Caol Ilan tislaamon vuonna 1846 piilossa olevaan poukamaan, jonka mukaan sekä tislaamo että sen savuinen ja mausteinen 12-vuotias nimikkoviski ovat nimetty. Nykyään tislaamo on saaren suurin.

Caol Ila on gaelin kieltä ja tarkoittaa Islayn salmea. Saaren viskit muodostavat oman kategoriansa, jonka tunnusmerkkejä ovat savuinen turve, suolaisuus ja terva. Caol Ilan viskit ovat myös välttämätön komponentti monissa Diageon blended-viskeissä, kuten Johnnie Walkerin viskeissä. Eräs Johnnie Walkerin ominaispiirteistä onkin täyteläinen savuisuus, jota juuri Cao Ila niihin tuo.