Can Sala 2008 Cava de Paraje

Heinäkuussa 2020 maailman parhaaksi kuohuviiniksi Drinks Business Sparkling Wine Master 2020 -kilpailussa valittu Can Sala 2008 erottui edukseen saaden kaikilta raadin tuomareilta lähes täydet 100 pistettä. Freixenet-kuohuviinitaloon kuuluva Casa Sala on perustettu vuonna 1901ja edustaa nykyisin tuoreempaa huippu Single Vineyard Cavoille luotua Cava de Paraje -laatuluokitusta, jonka piirin on hyväksytty vain reilu10 Cavaa. Brut Nature-tyylin kuohuva on vuosikertaa 2008 ja saanut kypsyä 144 kuukautta halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Klassisista Cava-rypälelajikkeista valmistettu Can Sala 2008 koostuu 50% Xarel.losta ja 50% Parelladasta. Xarel.lo tuo hapokkuuden,j olla saadaan viiniin rakennetta sekä kypsytyspotentiaalia. Katalonian alkuperäislajike Parellada puolestaan vastaa kuohuvan kukkeudesta sekä hedelmäisyydestä. Samppanjamenetelmällä valmistettu Can Sala on saanut kypsyä 144 kuukautta ennen myyntiin laskua. Pitkä sakkakypsytys korostaa viinin paahteisia ja kypsiä makuja, joka pysyy kuitenkin puhdaspiirteisenä ja raikkaan hedelmäisenä. Lopputuloksena mielenkiintoinen ja moniulotteisen makumaailman omaava huippu-Cava.

Perinteikäs Can Sala -viinitila on varustettu uusimmalla teknologialla, mutta viinitila pyrkii yhä säilyttämään jokaisen sukupolven parhaat puolet. Kantavana ajatuksena on tehdä Cavaa nykyteknologiaa hyödyntäen, mutta uskollisena tavalle, jolla perinteikkään tyylin espanjalaiskuohuvat alun perin tehtiin.