Bulleit Rye

Bulleit Rye on palkittu, pienissä erissä valmistettu ruisviski, jolle on ominaista vertaansa vailla oleva maku ja monimuotoisuus. Tämä runsas, voimakas ja täyteläinen ruisviski sisältää 95% ruista ja 5% mallasohraa. Maultaan Bulleit Rye on hedelmäinen, kevyen pomeranssinen ja runsaan tamminen, jonka pitkästä ja puhtaasta jälkimausta on syytä nautiskella hitaasti.

Vuonna 1830 Louisvillen Kentuckyssa paikallinen kapakanpitäjä Augustus Bulleit tavoitteli ainoastaan yhtä asiaa: valmistaa ainutlaatuisen makuisen bourbonin. Useiden kokeilujen jälkeen hän vihdoin löysi pitkään etsimänsä maun. Kuitenkin eräänä epäonnekkaana päivänä viedessään viskitynnyreitä Kentuckysta New Orleansiin, Augustus Bulleit katosi täysin. Yhä tänäkin päivänä on epäselvää, mitä matkalla kävi.

Vuonna 1987 Thomas E. Bulleit Jr. toteutti elämänpituisen haaveensa elvyttää sukunsa vanha bourbon-resepti perustamalla Bulleit Distilling Companyn. Isoisoisoisänsä Augustuksen innoittamana, joka valmisti ruispitoista viskiä vuosina 1830-1860. Bulleit Bourbonia valmistetaan tänäkin päivänä Bulleitin perheen perinteitä kunnioittaen. Runsas rukiin käyttö ja pitkä kypsytys tekevät Bulleitin viskeistä uniikkeja ja persoonallisia juomia.