Bulleit Bourbon

Bulleit Bourbon on erittäin ansioitunut ja palkittu bourbon-viski, joka on yhdistelmä 28% ruista, 68% maissia, 4% ohramallasta. Valmistusfilosofia on varsin yksinkertainen: odotetaan niin kauan, että viski on valmista. Korkea ruispitoisuus antaa Bulleit Bourbonille vahvan ja mausteisen vivahteen, jossa kuitenkin on erittäin pehmeä ja puhdas jälkimaku. Kentuckyn kalkkikivisuodatettu vesi antaa pohjan viskille ominaisille aromeille, kun taas hiiltyneet amerikkalaiset tammitynnyrit luovat viskin selkärangan. Jälkimaku on pitkä, kuiva, satiininen ja kevyesti toffeinen.

Vuonna 1830 Louisvillen Kentuckyssa paikallinen kapakanpitäjä Augustus Bulleit tavoitteli ainoastaan yhtä asiaa: valmistaa ainutlaatuisen makuisen bourbonin. Useiden kokeilujen jälkeen hän vihdoin löysi pitkään etsimänsä maun. Kuitenkin eräänä epäonnekkaana päivänä viedessään viskitynnyreitä Kentuckysta New Orleansiin, Augustus Bulleit katosi täysin. Yhä tänäkin päivänä on epäselvää, mitä matkalla kävi.

Vuonna 1987 Thomas E. Bulleit Jr. toteutti elämänpituisen haaveensa elvyttää sukunsa vanha bourbon-resepti perustamalla Bulleit Distilling Companyn. Isoisoisoisänsä Augustuksen innoittamana, joka valmisti ruispitoista viskiä vuosina 1830-1860. Bulleit Bourbonia valmistetaan tänäkin päivänä Bulleitin perheen perinteitä kunnioittaen. Runsas rukiin käyttö ja pitkä kypsytys tekevät Bulleitin viskeistä uniikkeja ja persoonallisia juomia.