Briego Vendimia Seleccionada

Briego Vendimia Seleccionada valmistetaan käsin kerätyistä Tempranillo-rypäleistä, jotka kasvavat 20 hehtaarin kokoisessa tarhassa laatuviineistään tunnetulla Ribera del Duero -alueella. Rypäleen paksu kuori antaa viinille runsaan värin, tanniinin ja intensiteetin. Kypsyttyään kahdeksan kuukautta tammitynnyreissä on paahteinen, vaniljainen ja mausteisen aromikas viini, valmis ja herkullinen kumppani vaikkapa riistalle tai selkeälle liharuualle.

Briego Vendimia Seleccionada on valmistettu Tempranillo-rypäleestä, jota kutsutaan Ribera del Dueron alueella Tinto Finoksi. Ribera del Dueron viinialue sijaitsee Iberian niemimaan ylängön, La Mesetan korkeimmalla kohdalla. Viileä ja kuuma ilmasto sopii hyvin tempranillolle ja tuo rypäleestä esiin tumman marjaisia, luumuisia ja yrttisiä aromeja. Kuumien päivälämpötilojen ja kuumuuden vuoksi Ribera del Duerossa kasvavilla Tempranillo-rypäleillä on paksummat kuoret kuin esimerkiksi Riojassa ja näin viineihin kehittyy runsaasti väriä, tanniinia ja intensiteettiä. Tähän viiniin käytetyt rypäleet on kerätty käsin 750 m korkeudella sijaitsevalta 20 hehtaarin kokoiselta tarhalta. Viini sai kypsyä 8 kuukauden ajan amerikkalaisissa ja ranskalaissa tammitynnyreissä, mikä tuo viiniin paahteisia, vaniljaisia ja mausteisia aromeja

Espanjan Valladolidissa, Duero-joen laaksossa, on pieni kylä nimeltään Fompedraza, jossa perheyritys Bodegas Briego sijaitsee.