Borgo dei Guidi wooden box 1/75

Rubicone IGT on tärkeä viininviljelyalue Emilia-Romagnan maakunnassa. Nimi Rubicone on lainattu tunnetusta Rubicon-joesta, joka virtaa tämän kauniin maakunnan läpi. Gastronomiasta, autoista ja moottoripyöristä tunnettu maakunta Emilia-Romagna on suomalaisille lähes tuntematon viinialue. Perinteisesti sangiovese- ja albana -rypäleisiin luottanut alue tuottaa nykyisin myös cabernet- ja merlot-pohjaisia viinejä.
Attilio ja Elodia Ravaiolin vuonna 1929 istuttamista ensimmäisistä köynnöksistä on kasvanut energinen 110 hehtaarin Poderi dal Nespoli-viinitila. Neljättä sukupolvea edustaa ihastuttava viinintekijä Celita Ravaioli. Modernilla ja teknisesti edistyneellä tilalla kiinnitetään paljon huomiota kestävään kehitykseen ja mm. energiasta 95% on itse tuotettua aurinkoenergiaa.
Viinitila on palkittu viiden parhaan joukkoon Gambero Rosso'n viiniarvostelussa Italiassa ja tilan viinit ovat hyvinkin palkittuja kansainvälisissä kisoissa.
Viinin nimi viittaa viinitilan lähellä olevaan historialliseen pieneen Cusercolin kylään, jota hallitsi ennen vanhaan Guidin perhe.
Sangiovese-rypäle tuo viiniin raikasta hedelmäisyyttä kun taas osa Cabernet-rypäleistä on kuivattu tuomaan viiniin mehevyyttä sekä täyteläisiä aromeja. Viiniä on kypsytetty 5 kk ranskalaisessa tammitynnyrissä. Loistava valinta meheville liharuoille, grillatulle lihalle sekä pitkään kypsyneille juustoille.
Mainio lahjavinkki viinin ystävälle.