Bonnet Blanc de Noirs Brut

Alexandre Bonnetin tila sijaitsee Côte de Barin alueella, joka on Champagnen maakunnan eteläisintä viljelyaluetta, sijaiten aivan Burgundin viinialueen kyljessä. Alexandre Bonnet omistaa 47 hehtaaria viinitarhoja rinteiltä, jotka ovat Les Riceysin kylän läheisyydessä. Viinitarhojen keski-ikä on 25 vuotta. Viljelyssä ei käytetä lainkaan kemiallisia torjunta-aineita. Tarhat ovat HEV- sertifioituja (High Environmental Value), joka on vastine luomulle ja tähtää mahdollisimman luonnonmukaiseen ja ympäristökuormitusta vähentävään maatalouteen.

Alexandre Bonnetille tärkein lajike on Pinot Noir, jonka valmistuksessa he ovat todellisia mestareita. He viljelevät myös Chardonnayta sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Fromenteau, Pinot Blanc, Arbane ja Petit Meslier. Tila on perustettu vuonna 1973 eli se on verrattain nuori, mutta sen kellarimestari Alain Pailley on työskennellyt talossa jo yli 30 vuotta. Laatusamppanjoita tehdään perinteikkäästi viini - ei brändi edellä. Kaikki mahdollinen tehdään käsityönä, ja tarvittaessa vaikka tilan toimitusjohtaja hyppää traktorin kyytiin auttamaan sadonkorjuussa.

Tämä intensiivinen ja ilmeikäs Pinot Noir samppanja ilmentää Alexander Bonnetin osaamista Pinot Noirin käsittelyssä. Se on neljän eri vuosikerran sekoitus ja reserve viinejä on käytetty peräti 45-55%.

Alexandre Bonnet on yksi pohjoismaiden myydyimmistä samppanjoista. Se kuuluu nykyisin Lanson -ryhmään, jolla on laaja valikoima eri samppanjataloja ja kiistattoman vahva asema maailman suurimpien samppanjatalojen joukossa.