Besserat de Bellefon Millésime

Vuoden Viini - kultamitalisti Samppanja - luokassa (2022)!

Vuosikerta 2008 – yksi kaikkien aikojen parhaita vuosikertoja samppanjassa. Besserat Millésime 2008 on tyylikkään kehittynyt, hyvin moniulotteinen samppanja, jossa on Besseratin tyylille uskollisesti vähemmän painetta ja hienostuneemmat kuplat, jotka takaavat täydellisen liiton ruoan kanssa.

Vuoden Viinit 2019 ja 2020 -kilpailuissa voitto: Vuoden Samppanja ja Vuoden Kuohuviini

1840-luvulla Edouard Besserat ryhtyi tuottamaan kuohujuomaa omalla nimellään, hänen jälkeläisensä kehittivät toimintaa ja Edmond Besserat nai aristokraattisen taustan omaavan Yvonne de Méric de Bellefonin – Besserat de Bellefon samppanjatalo oli syntynyt. Bellefonin pehmeä, hienostunut tyyli löytyi vuonna 1930, jolloin kuuluisa pariisilaisravintola 'La Samaritaine de Luxe' lupasi tilata samppanjaa kymmenkertaisen määrän, mikäli se sopisi myös läpi aterian nautittavaksi ja olisi luonteeltaan kevyehkö ja silkkisen hienostunut.

Victor Besserat käytti valmistukseen crémant -viininvalmistusmenetelmää, jonka myötä Besseratin samppanjoissa on matalampi paine kuin muissa samppanjoissa. Tämä tyyli tekee samppanjoista helposti lähestyttäviä niin aloitteleville samppanjan kuluttajille kuin todellisille harrastelijoille, etenkin samppanjan ja ruoan täydellisen liiton ansiosta. Besserat de Bellefonin samppanjoita on tarjoiltu useissa kuuluisissa ranskalaisissa paikoissa ja tilaisuuksissa, kuten Orsayn museossa, Concorden lennoilla ja Ranskan presidentinlinnassa.