Bereich Nahetal

Bereich Nahetal -valkoviini tulee Nahen alueelta, joka sijaitsee Moselin ja Reinin välissä. Se on yksi Saksan pienimmistä viinialueista ja usein kutsuttu Saksan viinien aarreaitaksi. Puolimakea ja maukkaan hedelmäinen Bereich Nahetal on oiva viini sellaisenaan tai kepeiden, jopa hieman tulisten ruokien pariksi.

Bereich Nahetal on Moselissa sijaitsevan, vuonna 1968 perustetun Moselland-osuuskunnan luomus. Viini on sekoitus kolmea paikallista rypälelajiketta; Rieslingiä, Bacchusia ja Scheurebea. Viinin selkeästi maistuva jäännössokeri (40 g/l) korostaa maun makeaa hedelmäisyyttä ja kevyt hapokkuus sekä matalampi alkoholisuus pehmentävät viinin suutuntumaa.

Moselland on Mosel-joen varrella, Bernkastel-Kuesin kaupungissa sijaitseva osuuskunta. Paikalliset viinintuottajat ja pienemmät osuuskunnat päättivät yhdistää voimansa vuonna 1968, jolloin Moselland syntyi. Tämän jälkeen yritys on tasaiseen tahtiin kasvanut lisäämällä uusia alueita ja viinitiloja kokonaisuuteensa. Moselland on maailman johtavia Rieslingiä tuottavia ja myyviä viinitaloja, mutta portfolioon kuuluu lisäksi paljon muita lajikkeita Saksan usealta eri ala-alueelta. Tänä päivänä Moselland tuottaakin viinejä muun muassa Moselissa, Rheinhessenissä, Rheingaussa ja Nahessa.