Barbera d’Asti la Vigna Vecchia

Cossetti Barbera d´Asti DOCG Vigna Vecchia on Cossettin talon lippulaivaviini, ja Vigna Vecchia tarkoittaa vanhoja köynnöksiä. Barbera on Piemonten viljellyin rypälelajike ja laadukkaimmat Barbera-viinit tehdään Astin alueella. Viineistä valmistetaan niin kevyempiä ja helpompia arkiviinejä, kuin voimakkaita ja kypsytyskestäviä Superiore-viinejä. Barbera d´Asti DOCG-laatuluokituksen viinit tulee valmistaa vähintään 85% Astin alueella kasvatetuista Barbera-rypäleistä.

Rypäleet on kerätty pieniin astioihin ja murskattu hellävaroen, jonka jälkeen alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa. Viini käy maitohappokäymisen, joka antaa sille pehmeyttä, jonka jälkeen sitä kypsytetään vähintään vuoden ajan eri kokoisissa tammiastioissa ja tynnyreissä. Lopuksi viini saa vielä levätä puoli vuotta pullossa ennen myyntiin laskemista. Viinin etiketti on Cossettin sisarusten isän Marion käsin kirjoittama.

Vuonna 1891 perustettu Cossettin perheomisteinen viinitalo sijaitsee Monferraton alueella Piemontessa. Talolla on 40 hehtaaria viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Castelnuovo Belbossa, joka on yksi parhaista Barbera d´Asti -kylistä.

Cossetti tekee alkuperäänsä ilmentäviä viinejä myös Astin, Langhen, Roeron ja Gavin alueilta. Cossetti edustaa eleganttia perinteistä Piemonten tyyliä, johon kuuluu hidas alkoholikäyminen ja pitkä tammikypsytys suurissa tammiastioissa – lopputuloksena elegantteja ja nautittavia viinejä.