b.io Primitivo Organic

b.io on Terre Cevicon vegaaninen luomuviinisarja, johon kuuluu viinejä mm. Sisiliasta ja Apuliasta. Luomuviinisarjan tavoitteena on levittää kestävää viininviljelyä Italiassa, joka olisi hyväksi niin ympäristölle kuin ihmisillekin. b.io Primitivo on moderni ja tyylikäs, silkkiset tanniinit omaava Primitivo. Hyvä hapokkuus taittaa jäännössokerin pientä makeutta tehden kokonaisuudesta miellyttävän suunmukaisen.

b.io Primitivo tulee Apuliasta, Italian saappaankorosta. Luomutarhat sijaitsevat Taranton maakunnassa rannikon läheisyydessä ja ne saivat luomusertifikaatin jo vuonna 2005. Primitivoa viljellään eniten juuri Apulian alueella: se on satoisa ja menestyy hyvin lämpimässä sekä kypsyy aikaisin.

Lämpökontrolloitu käyminen kesti 8–10 päivää, ja ensimmäisten päivien aikana viiniä sekoitettiin pumppaamalla viiniä tankin pohjalta tankin päällä olevan kuorimassan läpi. Käymisen loputtua vuorossa oli toinen, malolaktinen käyminen, joka muuttaa punaviinissä olevat omenahapot pehmeämmiksi maitohapoiksi.

Luomusertifioiduilla viinitarhoilla ei saa käyttää mitään kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten b.io-viinien etiketeissä olevat hyönteiset ovat juuri niitä hyviä hyönteisiä, jotka tuhoavat viiniköynnöksille haitallisia tuhohyönteisiä. b.io:n missiona on laajentaa projektia Italian eri viinintuotantoalueille ja näin kehittää kestävää viininviljelyä, joka olisi hyväksi ympäristölle ja ihmisille.