b.io Nero d’Avola Cabernet Organic

b.io on Terre Cevicon vegaaninen luomuviinisarja, jonka tavoitteena on levittää kestävää viininviljelyä Italiassa, joka olisi hyväksi niin ympäristölle kuin ihmisillekin. b.io yhdistää Sisilian perinteisen Nero d'Avolan ja kansainvälisen Cabernet Sauvignonin ja tuloksena on sekä maultaan että pakkaukseltaan tyylikäs kokonaisuus. Herkullinen yhdistelmä grillatun lihan, salamipizzan tai vaikkapa yrttisten lihapullien kanssa.

b.io -sarjan punaviini Nero d’Avola Cabernet on valmistettu Sisilian perinteisistä Nero d’Avola -rypäleistä sekä tutusta Cabernet Sauvignonista. Luomuviljellyt tarhat sijaitsevat Sisilian länsiosassa.

Rypäleet kerätään erikseen, murskataan ja fermentoidaan terästankeissa 24 °C:ssa. Kymmenen päivän maseroinnin jälkeen rypäleiden kuoret erotellaan, jonka jälkeen viiniä kypsytetään tankeissa vielä 6–8 kuukautta. Luomun lisäksi viini on myös vegaaninen. Keskitäyteläisessä maussa on marjaisia vivahteita, kuten hapankirsikkaa ja mustaherukkaa, ja sen tanniinit ovat miellyttävän pehmeät.

Luomusertifioiduilla viinitarhoilla ei saa käyttää mitään kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten b.io-viinien etiketeissä olevat hyönteiset ovat juuri niitä hyviä hyönteisiä, jotka tuhoavat viiniköynnöksille haitallisia tuhohyönteisiä. b.io:n missiona on laajentaa projektia Italian eri viinintuotantoalueille ja näin kehittää kestävää viininviljelyä, joka olisi hyväksi ympäristölle ja ihmisille.