b.io Cataratto Chardonnay Organic

b.io on Terre Cevicon vegaaninen luomuviinisarja, johon kuuluu viinejä mm. Sisiliasta ja Apuliasta. Luomuviinisarjan tavoitteena on levittää kestävää viininviljelyä Italiassa, joka olisi hyväksi niin ympäristölle kuin ihmisillekin. b.io yhdistää Sisilian perinteisen Catarratton ja kansainvälisen Chardonnayn ja tuloksena on sekä maultaan että pakkaukseltaan tyylikäs kokonaisuus. Monipuolinen ruokajuoma vaikkapa lämminsavulohelle, vuohenjuustosalaatille tai katkarapupastalle.

b.io -sarjan valkoviini on valmistettu Sisilian perinteisistä Catarratto-rypäleistä sekä tutusta Chardonnay-lajikkeesta. Luomuviljellyt tarhat sijaitsevat Sisilian länsiosassa Trapanin maakunnassa Mazara del Vallon, Trapanin kaupungin ja Salemin alueilla.

Rypälelajikkeet kerättiin erikseen ja murskattiin, käyminen terästankeissa 16 °C:ssa, mikä korostaa viinin hedelmäisyyttä. Käymisen jälkeen viini kypsyi vielä hiivasakan kanssa 6–8 kuukauden ajan. Catarratto Chardonnay on kuiva, keskihapokas ja hedelmäinen valkoviini, jonka raikkaassa tuoksussa on häivähdys sitrusta. Luomun lisäksi viini on myös vegaaninen.

Luomusertifioiduilla viinitarhoilla ei saa käyttää mitään kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten b.io-viinien etiketeissä olevat hyönteiset ovat juuri niitä hyviä hyönteisiä, jotka tuhoavat viiniköynnöksille haitallisia tuhohyönteisiä. b.io:n missiona on laajentaa projektia Italian eri viinintuotantoalueille.